Over mij

Vanaf het begin ziek.

Ik werd op een Zondag middag geboren op 4 Juni 1989, als een gezonde jongen en mij werd de naam Jeffrey gegeven. Ik kreeg als kind de gebruikelijke vaccinaties als bescherming tegen enge ziektes. Van jongs af aan heb ik altijd problemen gehad met mijn oren, waarvoor ook buisjes geplaatst moesten worden. Ik was een huilbaby, en hield mijn ouders nachten lang wakker. Mijn vader ging dan vaak uit ellende met mij de deur uit, en we gingen dan met de auto langs het strand rijden. Het waren altijd weer problemen met mijn oren, en de artsen wisten hier vaak geen raad mee. Ik heb als Baby helaas geen voldoende borstvoeding gekregen om hier enige vorm van waarde aan toe te schrijven.

20130209-224744.jpg

Ik was geen slechte eter als kind, en had zelfs een beetje een obsessieve neiging om altijd iets in mijn mond te hebben. Hier heb ik later veel last van gehad, in de vorm van overgewicht. Al was ik niet verschrikkelijk dik, ik was zeker wel stevig en ik voelde mij hier onzeker over. Als ik foto’s van mijzelf zie in de periode van mijn 10e tot mijn 14e leeftijd, dan zie ik een onzeker jongetje dat niet blij is met zichzelf. In een periode van 2 jaar werd ik 2 keer geopereerd aan mijn linker oor. De KNO arts constateerde bij mij een aandoening met de naam Cholesteatoom, een aandoening waarbij het oor zijn eigen oorsmeer niet kan afgevoerd, en waardoor er een vacuüm ontstaat in het oor, dat flinke schade aanricht aan het trommelvlies. In 2 operaties zijn er een holte in mijn schedel geboord, en is mijn gehoorgang breder gemaakt zodat de afvoer van het oorsmeer soepel verloopt. Als ik terugkijk op mijn leven tot zo ver heb ik het qua gezondheid niet echt getroffen! Ik ben ook eigenlijk mijn hele leven vaak ziek.

Ongezond gedrag, Booze & rock n’Roll

Vanaf mijn 16e ontdek ik de wereld van de Punk muziek. Ik speelde al langer gitaar en bas, en kreeg laten ook de kans om in 2 bandjes te spelen. De bandjes Apex Horizon en Jerrys toy Army hebben veel succes. Met Apex Horizon spelen we in grote zalen zoals de Melkweg en Paradiso, en met Jerrys Toy Army winnen we de Popprijs van Noord-Holland. Ook met dit bandje spelen we in grote zalen zoals Paradiso. Rock N Roll was helemaal mijn ding, en ook kreeg ik de kans om voor grote namen te werken. Zo werkte ik voor Hans Vermeulen ( Zanger van Sandy Coast ) en de haagse band The Suburbs ( een band met groot succes lokaal ). Ik krijg een baan aangeboden in de muziekwinkel Rock Palace, en zit er tot mijn oren in. Lange nachten, Alcohol en slechte keuzes. Ik haal hele nachten door en val steeds meer af. Ik eet weinig en ongezond, en de grootste hoeveelheid vocht die ik binnen krijg komen binnen via bier en koffie. Sommige weken werkte ik bijna dag en nacht, en ik was pas 19 jaar. Na een jaar studeren op de popacademie besluit ik hiermee te stoppen, en mij volledig te storten op mijn werk ( slechte keuze ).

Bij vlagen koos ik er ook voor om een Vegetarische lifestyle aan te nemen, wat niet veel gezondheidsvoordelen opleverde! Wanneer een goeie vriend van mij overlijd stort ik helemaal in en besluit uit het ruige rock n roll leventje te stappen, en mijn rust te nemen. In deze periode ontmoet ik mijn vriendin, die ook haar nodige gezondsheids`krediet heeft verspeeld. Samen gaan we op zoek naar de ultieme gezondheid en de lifestyle die bij ons past.

Van de ene extreme in de andere

Samen met mijn vriendin, en ook vooral door mijn vriendin raakte ik steeds meer geïnteresseerd in Voeding en Gezondheid. Toen wij elkaar net leerde kennen waren we allebei helemaal niet zo gezond bezig, en onze dagelijkse voeding bestond dan ook vaak uit noodle soepjes, Pizza’s en frituur avondjes. Op een zeker moment maakte wij kennis met de Veganistische lifestyle, vooral door het boek Skinny Bitches raakte wij beiden geïnspireerd tot een veganistische lifestyle, en wij zijn achteraf blij dat deze periode niet te lang heeft geduurd. Ik werd ik deze periode ( en ook de periode hiervoor al ) geteisterd door niersteen aanvallen. Dit ging zo ver dat ik op een zeker moment in een vergruis apparaat moest waarin op hoge frequentie met geluidsgolven mijn steen kapot werd geslagen in mijn nier. Dit is 1 van de pijnlijkste ervaringen in mijn leven geweest. Ik kwam in deze periode veel aan ( tot 80 kilo op een lengte van 1.76m ), en kreeg last van borstvorming, door de hoge gehaltes oestrogeen in soja producten. Mijn levenslust was totaal verdwenen en is was extreem in mijn veganistische overtuiging. Mijn dieet bestond uit 0% dierlijke voeding, en ik kreeg dus een jaar lang geen dierlijke voeding binnen.

Terug kijkend op deze periode zie ik hoe fout deze voeding filosofie voor mijn lichaam is geweest, en het duurde dan ook niet lang voordat de situatie onhoudbaar werd, en ik weer langzaam over ging op dierlijke voeding. Tijdens de eerste keer dat ik weer ei at voelde ik hoe mijn lichaam eigenlijk constant gevraagd heeft naar deze vorm van voeding. In de hierop volgende periode zijn we steeds meer dierlijke voeding in ons dieet gaan toevoegen. Wij hebben er altijd voor gekozen alleen Biologische voeding te eten, met de voorkeur voor Bio – Dynamisch.

De balans vinden.

vanaf dit moment ging het constant beter met mijn gezondheid. Op een zeker moment kwamen wij in aanraking met het gedachtengoed van Ralph Moorman – De Hormoonfactor. Door deze voedingswijze zijn we gestopt met het eten van granen, gluten, en gingen steeds meer biologische voeding in het dieet toevoegen. Alhoewel ik mij stukken beter voelde bij deze manier van eten, viel ik eigenlijk nog steeds weinig af. Bij een verlies van 3 KG bleef alles stilstaan.

Achteraf zie ik in hoe dit komt, mijn voeding bestond nog steeds voor een groot deel uit koolhydraten, in de vorm van gluten vrije pastas en rijstwafels. Toch heeft Raph Moorman ervoor gezorgd dat we het goede pad opgingen, en we kwamen al snel ik aanraking met de Paleo Filosofie. Een filosofie die de nadruk legt op voeding die evolutionair logisch is. Ik ging zeer Low Carb eten en de Kilo’s vlogen er af! Ik voelde hoe ik met de dag gezonder en vitaler werd, en mijn lichaam herstelde bijzonder snel.

20130209-225707.jpg

Later pas kwam ik in aanraking met Weston Price, en ging de focus leggen op voldoende vet, Rauwe Melk en low carb. ik weeg vandaag de dag 67 kilogram en voel me goed. Ik heb nooit meer last gehad van nierstenen, of andere medische klachten. Ik zou iedereen het boek van Weston Price willen aanraden, en ben van mening dat dit boek in het basispakket zou moeten zitten van iedere ouder, diëtist, tandarts of doktor. ook de website http://www.westonprice.nl kan voor iedereen zeer behulpzaam zijn. O gebied van voeding laat ik mij vooral inspireren door het gedachtengoed van Weston Price, Barry Groves, Mike Donkers en Nora Gedgaudas.

Ik ben niet van mening dat ik de volledige waarheid in pacht heb. Wel ben ik van mening dat ik een eind op weg ben. In mijn dagelijks leven maak ik veel dingen mee waardoor mijn ideeën over een gezonde lifestyle worden bevestigd, maar er zijn ook momenten dat ik mijn mening hier en daar moet bijstellen. Het belangrijkste is dat je altijd op zoek blijft naar Balans.

image

Advertenties

3 gedachten over “Over mij

 1. Phewwwww, wat een ‘historie’ heb jij al, en dat op zo’n jonge leeftijd.
  Respect dat je keuzes hebt gemaakt die niet altijd de makkelijkste en ook niet de beste waren, maar wel pasten in jouw/jullie zoektocht. Ik denk inderdaad dat je het juiste pad gevonden hebt.
  Voeding is en blijft zo fascinerend!
  Ik hoop dat dit blog vele mensen de ogen doet openen, jij bent een kind van deze (ziekemakende) maatschappij.
  Zoveel jonge mensen en ook oudere zijn de weg kwijt geraakt en stoppen van alles in hun mond.
  De resultaten zijn om te huilen en de industrie lacht in zijn vuistje.
  Jeff, heel veel succes!

  • Hoi Noortje,

   Dankjewel voor deze mooie en ondersteunende woorden. Ik hoop inderdaad nog veel meer jongeren aan te spreken, en zo een sterk front te vormen strijders tegen dit ( zoals jij het al noemde ) ziekmakende systeem. Ik zie steeds meer mensen wakker worden, en het front wordt ook steeds groter.

   Als we de industrie dan laten lachen in het vuistje, dan zorgen we ervoor dat ze dit in ieder geval doen met het zweet op het voorhoofd, en kleffe handjes!

   Groet,

   Jeff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s